תבשיל חומוס של ורד
תבשיל חומוס של ורד
רכיבים:
1 כף שמן קוקוס
2 בצלים בינוניים קצוצים
3 שיני שום פרוסות דק
רסק עגבניות
2 כוסות גרגרי חומוס שהושרה לילה מראש במים
גזר
בטטה
תפו"א
אופן הכנה:
בסיר שמים:
כף שמן קוקוס ומטגנים את הבצל ואז
מוסיפים 3 שיני שום פרוסות דק.
בקערה נפרדת שמים:
כף גדושה רסק עגבניות, 1/2 כוס מים רותחים, 1/2 כפית כמון, כפית מלח, 1/4 כפית כורכום, 1/4 כפית פלפל שחור טחון, כפית פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן.
במתכון המקורי של ורד יש גם 2 כפות א. מרק אך אני ממליצה להשתמש במקום בעשבי תיבול, סלרי יכול להתאים כאן (;
מערבבים ומוסיפים לסיר.
מערבבים. מוסיפים כוס מים רותחים. מוסיפים 2 כוסות חומוס (שהושרה לילה מראש במים) , ירקות לבחירה: גזר,בטטה,תפו"א. מוסיפים מים רותחים לכיסוי. ומבשלים על אש קטנה. עד שהחומוס רך. אני אוהבת לבשל לפחות שעתיים שלוש.
איך נתייחס:
מומלץ להגיש עם קוסקוס = כל חצי כוס קוסקוס זו מנת פחמימה.
כל 2/3 כוס גרגרי חומוס מבושלים = מנת חלבון (כוס = 1.5 מנות חלבון)
כל תפו"א בינוני = מנת פחמימה
כל 2-3 גזרים = מנת פחמימה
כל שליש בטטה קטנה = מנת פחמימה.
